U porodičnoj firmi zaposlene cele porodice

Fabrika „Bane komerc“ koja od 1992. godine u selu Kumarevu kod Leskovca proizvodi plastičnu ambalažu za poljoprivredu, osnovana je kao porodična firma, a danas u njoj rade čitave porodice iz tog sela i okoline, pa se ovde uz rad oseća i familijarni duh.

Među 250 zaposlenih, u „Bane komercu“ je nekoliko destina skoro kompletnih porodica našlo svoje mesto pod suncem. Među njima i porodica Dejana Ilića iz Orašca, sela udaljenog desetak kilometara od Kumareva.

Ova firma osnovana je sopstvenim kapitalom Pešića i u početku se bavila trgovinom proizvoda koje sada proizvodi, a na ideju o pokretanju firme došao je upravo Branislav Bane Pešić.

„Moji roditelji su bili veliki poljoprivredni proizvođači pa kada su se na tržištu pojavile prve plastične vreće shvatio sam da bi mogao da trgujem sa njima. Kasnije sam došao na ideju da otvorim proizvodnju i tako je počelo. U samom startu imali smo 120 radnika. Vremenom smo širili i lepezu proizvoda i obim posla, pa sada ovde radi 250 ljudi“, priseća se Pešić.

Pogledajte vise na ovom linku : „BANE KOMERC“, LESKOVAČKA FABRIKA KOJA USPEŠNO POSLUJE 26 GODINA